Øje-sundhed: 3 enkle måder at holde dine øjne sunde

juli 17, 2014

Sundhed for dine øjne er et emne som der ikke ofte bliver talt om. Den førende optiker i Roskilde har skrevet lidt brugbare tips om dette emne.

Har du til dagligt øjne der føles trætte og sløve? Måske sker det først for dig sidst på dagen efter du har siddet ved computeren hele dagen. Det liv de fleste liver i dag, lægger en masse press på hele kroppen. Ryggen kan være øm eller smertefuld, øjnene kan være trætte og vi bedøver ofte disse smerter med store mængder kaffe eller andre opkvikkende stoffer. Det behøver dog ikke altid være på den måde og her giver vi 9 enkelte råd til hvordan du kan forbedre din øjnesundhed.

optikeren fra roskilde

 

 

1. Få kontrolleret dine øjne hver 12 måned.

Synsproblemer kan udvikle sig med tiden uden du selv bemærker dem. D½u kan hvis du allerede bruger kontaktlinser eller briller der ikke længere passer til dit syn, få slem hovedpine eller større og mere permanente problemer med synet.

Derudover er det vigtigt at du opsøger lægen hvis dine kontaktlinser ikke føles ordentlige også selvom du lige har  været til lægen. Et godt råd er ikke at spare på kontaktlinser. Det er en investering du vil blive rigtig glad for senere hen i livet. En måde du kan finde de bedste kontaktlinser på, er at se brugernes anmeldelser og på den måde basere din købs-beslutning på dette.

2. Brug altid solbriller når du er i solen.

Det er bevist at UV-stråler kan alvorligt skade dine øjne, men gode solbriller kan forhindre disse skader. Når du køber solbriller, så sørg for, at de blokere mindst 98% af UV-stråling. Faktisk skal du også bruge solbriller på en overskyggede dage da UV-strålerne let kan trænge igennem skyderne. Skyer er basalt set bare vand og vand er tv-transparent. Til sidst er det vigtigt at forstå at du stadig skal bruge solbriller selvom dine kontaktlinser lover UV-beskyttelsen. Denne beskyttelse er ikke nok i sig selv og derfor er solbrillerne vigtige.

 3. Rigtig belysning når du sidder foran en skærm.

Det er ikke raketvidenskab at man skal arbejde i det rigtige lys når med arbejder ved f.eks. en computer. Dårligt lys kan forårsage trætte øjne, men lys, som er for lyst kan gøre samme skade. Hold dine gardiner nede på solskinsdage og sluk noget at det lys der kan være tændt i rummet. Sørg for at skærmet står skarpt uden lysreflekser. Det bedste lys du kan have i et kontor, er et dæmpet skrivebords lys der rammer dig og skærmen fra siden af.

Optik Nicolai’s
Skomagergade 10
4000 Roskilde
TEL: 46360102

#Uncategorized