Arbejd med dig selv og kom fri af din depression

november 25, 2015

Depression

Depression er en sindstilstand af at være utilstrækkelig, ulykkelig, nedtrykt og/eller utilfreds med tilværelsen. Man kan have en følelse af at være ugidelig, man har lyst til at gemme sig væk under sin dyne og allerhelst blive ladt i fred. Der kan være mange årsager til, at man havner i en sådan tilstand. Det kan enten komme pludseligt i forbindelse med en forfærdelig hændelse, for eksempel et dødsfald, sygdom, etc. eller komme snigende lidt efter lidt med en mindreværdsfølelse.

Det kan være svært at komme op af sit ”mørke hul”, når man er ramt ind i en depression. Når tempoet er højt i en storby, kan nogle have brug for at vende tilværelsen med en udefrakommende. Når man til en depression, kan det være nyttigt at benytte sig af kognitiv terapi, der har til formål at lære at vende en negativ tankevirksomhed, der ses i forbindelse med en depression, til en positiv. Man kan afprøve nogle kognitive øvelser derhjemme, inden man eventuelt opsøger en psykolog. I København findes mange kompetente psykologer, der blandt andet arbejder med kognitiv terapi. På Nørrebro holder www.kbh-psykolog.dk til, der har meget erfaring på mange forskellige områder af sindstilstande, heriblandt depressionen. Et samtaleforløb hos en psykolog kan hjælpe dig på rette spor og genvinde din positive tanker og livsglæder.

Hvad kan kognitiv terapi gøre for mig?
Den kognitive terapi kan, i samarbejde med en psykolog, behandle dine selvdestruerende tanker, hjælpe dig med at acceptere din tilstand og forhåbentlig være med til at få dit positive sind tilbage. Nogle formår selv at overkomme en depression, mens andre behøver en hånd i ryggen og én at snakke med. Vigtigst af alt er det, at du accepterer dine følelser og derfra forsøger at identificere og behandle din sindsstemning. Hos psykolog Lars Marcelin Nielsen på Nørrebro kan du få hjælp og vejledning, blandt andet gennem en metode der kaldes ACT – acceptance and commitment therapy. Her er det vigtigt at kigge indad og være imødekommende overfor tiltag, der kan være med til at afhjælpe den negative tankegang.

Kom hurtigst muligt dine depressive tanker til livs og find priser og forskellige terapiforløb hos Psykolog København allerede i dag. Med kognitiv terapi på Nørrebro kan du afhjælpe din depression hurtigst muligt, arbejde med dig selv og dit sind, og gøre mørke tanker lyse igen.

Psykolog København
Nørrebrogade 8, 1. tv.
2200 København N
Tlf: 28 93 08 74

#behandling #psykolog